Bliža se dan, ko bodo začeli izhajati Vzorci. Projekt se je, kot se mi rado zgodi, zavlekel preko vseh dostojnih časovnih mer. Ampak – se tolažim – točno to je tema v kratkem izdane kratke plošče. Namreč vedenjski vzorci, ki nas opredeljujejo, opisujejo in omejujejo. Tak vzorec, ki ga nosim že od malega, je, da sem vedno pozen …

Vzorci so bili posneti skoraj v živo. Najprej sem posnel kitare in vokale, oboje hkrati. Na to osnovo sem nasmemaval druge inštrumente: bas kitaro, klaviature, tolkala. Za zajetje zvoka je skrbel moj prijatelj in zadnje čase sodelavec pri vseh glasbenih podvigih, ki se jih lotevam, Damjan Dobrina – Baček. Pravkar se ukvarja še z zvočno postprodukcijo.

Videe je snemal sposojen DSLR fotoaparat. Te videe, zmontirane v utripajočo celoto, bom prek Youtube-a objavljal po enega na teden, sočasno pa na Bandcamp v dodajal nezgubne (lossless) avdio posnetke. Do premiere naslednje pesmi bo avdio dokument na Bandcampu dostopen brezplačno; po njej bo isto veljalo za najnovejšo skladbo, predhodno objavljenim pa bom določil neko simbolično ceno.

Vsaka pesem bo dobila tudi komentiran članek z vsemi povezavami na strani solist.si.

94